miercuri, 24 august 2011

Rezultatul abdomenelor

   Sute de mii de bărbaţi şi femei din toată lumea fac zilnic zeci de milioane de abdomene zilnic, la foc continuu. Ei nu speră la nimic mai mult decât o talie subţire şi un abdomen plat. Lucru imposibil, spune un studiu medical.
   Studiul medical "The Effect of Abdominal Exercise on Abdominal Fat" este unul destul de detaliat, cu o sumă de abdomene destul de generoasă, respectiv 7 tipuri de exerciţii ptr. a lovi fiecare fibră a celor 4 perechi de muşchi abdominali, fiecare exerciţiu având 2 exerciţii a câte 10 repetări, deci în total 140 abdomene zilnic, făcute de 5 ori pe săptămâna, timp de 6 săptămâni.
   Cercetătorii subliniază în mod clar că nu putem pierde din grăsimea abdominală doar prin exerciţii locale. Deşi s-au efectuat atât de multe abdomene nu s-a observat nici un fel de îmbunătăţire.





   După cum se poate vedea, într-un mod foarte clar, nu există nici o diferenţă măsurabilă considerabilă/semnificativă între eşantionul ce nu a efectuat nici un fel de abdomene şi cel care a muncit din greu.
   În schema din stânga, Android se referă la procentul de grăsime de pe piept, umeri, abdomen, gât şi spate.





   Totuşi...nu trebuie să excludem abdomene din antrenament. În mod evident, efectuarea acestor abdomene a întărit zonă foarte mult, astfel subiecţii au putut la sfârşitul studiului să facă cu mult mai multe abdomene, iar zona a prins o anumită tărie. Un lucru foarte bun nu e aşa?

 

   Astfel, am mai demontat un mit al culturismului, foarte întâlnit. De fapt, nu doar al culturismului, ci a inculturii în general, căci mai demult citeam de un oarecare Cristiana Ronaldo (a se citi ironia) care efectuază, dacă ţin bine minte, 300 abdomene zilnic.

   Bun, dar ce trebuie să facem ptr. un abdomen plat şi 8 pack? (de ce 8 pack? omul are 4 perechi de muşchi abdominal, că 90% din cei care-i vedem au doar 6 pack, nu-i vina mea) Simplu...să slăbim. Dar, ţin să reamintesc, slăbire locală nu există, oricât de mult ne-am chinui. Aşa că întâi vom slăbi de peste tot, reducând grăsimea corporală, iar în final, rezultatele se vor vedea şi pe abdomen.

   Concluzia cercetătorilor ar suna pe limbă noastră minunată aşa: "unii indivizi încearcă să reducă talia lor prin efectuarea de exerciţii abdominale exclusiv probabil din cauza afirmaţiilor făcute de anunţuri mincinoase citite în diverse locuri, astfel informaţiile obţinute de la acest studiu pot ajuta oamenii să înţeleagă că exerciţiile abdominale singure nu este suficiente pentru grăsime subcutanată abdominală sau reducerea taliei."


   Citez: "Six weeks of abdominal exercise training alone was not sufficient to reduce abdominal subcutaneous fat and other measures of body composition. Nevertheless, abdominal exercise training significantly improved muscular endurance to a greater extent than the CG."
Ce înseamnă asta? Abdomenele singure nu au fost capabile să reducă grăsimea corporală sau alte măsurători ale compoziţiei corporale. Totuşi, exerciţiile abdominale au îmbunătăţit anduranţa musculară în zonă.

   Superb! Astfel, nu are nici un fel de sens sau logică să facem sute de abdomene zilnic. Trăiască culturismul, "marii" guru culturiştii şi miturile lor.

Sănătate tuturor.

Un comentariu:

  1. Salutare! Am dat de blogul tau din greseala si mi se pare foarte interesant, o sa il citesc pe tot cand o sa am timp.
    O singura remarca am de facut la acest post, in legatura cu Cristiano Ronaldo, sunt convins ca pentru un fotbalist muschii abdominali sunt esentiali din mai multe puncte de vedere, gen echilibru, sarituri, sut, etc., iar ceea ce face el, daca face, nu e pentru 6pack.
    Problema e ca lumea intelege gresit, asa cum am vazut ca ai mai specificat prin posturi, si daca ronaldo face 300 abdomene zilnic si arata cum arata, cu siguranta asa o sa ajunga si ei :) atat am avut de spus, numai bine!

    RăspundețiȘtergere