marți, 16 august 2011

Efectul anabolic al apei

Sportivii de performanţă, în deosebi cei care practică fitnessul ori culturismul, antrenamentele de forţă vor creşte mai mult dacă în corpul lor dea lungu' antrenamentului se află suficientă apă.
Se pare că deshidratarea scade secreţia naturală a hormonilor anabolici după antrenamentul de forţă şi creştere considerabil producţia de hormoni catabolici.
Hipohidratarea este faza în care pierdem anumit procent din apa corporala. Studiul medical făcut de cei de la Universitatea din California au avut eşantione de oameni hidrataţi, hipohidrataţi cu 2,5% din greutatea apei pierdută şi respectiv 5%. Rezultatele sunt destul de edificatoare în statisticile de mai jos:



























După cum se poate vedea, practic foarte evident, cortisolul, numit şi hormonul stresului, un puternic hormon catabolic este la un nivel mult ridicat în cazu' în care nu bem suficientă apă. De asemenea, aceeaşi, dar într-un sens negativ se poate vedea în cazu' testosteronului, care este scăzut maxim din cauza lipsei apei.
Aşadar, concluzia studiul ar suna cam aşa: apa are un extrem de important rol în echilibrarea producţiei hormonale din timpu' şi după antrenamente.

Nu-mi rămâne decât să vă doresc: HIDRATARE PLĂCUTĂ!

Articol după: ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18617629

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu